Форма входу

Категорії розділу

ПАРОДІЯ [7]
СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ [74]
Статті автора з 1 вересня 2009 року

Пошук

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування

Націоналізм як державна політика
Всього відповідей: 20

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ


Середа, 24.04.2024, 05:13
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

ПРОМІНЬ ПОШУКУ

Головна » 2013 » Квітень » 30 » ЗМІ: НА СМІТНИК ІСТОРІЇ ЧИ В БІЙ ЗА ПРАВДУ?
14:57
ЗМІ: НА СМІТНИК ІСТОРІЇ ЧИ В БІЙ ЗА ПРАВДУ?

Те, що сталося на ТВІ,  перед усім світом показало ВИРОДЖЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ. Це ж –  у самій столиці, а не десь у регіоні, де зазвичай взагалі панує затхла атмосфера, а ЗМІ обслуговують або інтереси олігархів на місцях, або ж – місцевої влади, ними ж утвореної; в основному, -  за рахунок підкупу місцевих жителів.

Крім того, цей випадок відверто продемонстрував, що роздержавлення ЗМІ за таких умов існування друкованої преси, радіо й телебачення в Україні – останній крок у небуття, коли точку повернення вже буде остаточно пройдено. Бо ж грошові, матеріальні ресурси – майже всуціль не в тих людей, які зацікавленні в збереженні незалежної Української держави і в захисті прав людини. На мій погляд, (із справді впливових ЗМІ)  винятків не так уже й багато: володарі «5-го» каналу, «ЕРА- FM», «Української правди», «Дзеркала тижня», «Дня» та деяких інших у центрі. А в регіонах це все набагато складніше й печальніше. Наприклад, у Кривому Розі (за довжиною - це третє місто у світі, за площею – друге в Україні, після Києва,  це гігантська агломерація, де видобувається приблизно 95 відсотків залізної руди всієї України) лише дві телерадіокомпанії, причому обидві – комунальні, які відверто (навіть галасливо) піарять Партію регіонів, а незалежних – взагалі катма. Про друковану ж пресу краще взагалі не говорити, бо це теж – відвертий піар влади на базі капіталів найбагатшої людини в Україні  із проросійською (на базі «совкової» ідеології) орієнтацією.

Тож для того, щоб українська журналістика все-таки залишилась із людським (а не з олігархоподібним) обличчям, щоб вона відстоювала інтереси українського народу і місцевих громад, ЇЇ НЕОБХІДНО ФІНАНСУВАТИ, ЩОБ ВОНА НЕ ВМЕРЛА. Оскільки коли вона помре, то це означатиме, що не лише вона, а вся незалежна Україна сконала.

 Коли ж такого цілеспрямованого фінансування немає, то треба визнати, що опозиція у нас в Україні – насправді удавана, фарисейська (а тому – навіть гірша за Партію регіонів за своєю якістю) і  для незалежних ЗМІ  в Україні залишається тільки одне місце – на смітнику історії. І зовсім невипадково цього року День незалежної преси (3 травня)  маємо відзначати на СТРАСНУ ПЯТНИЦЮ: коли Ісуса Христа розпинали. Це вже знак долі. І тому те бажання 31-го журналіста з ТВІ піти геть із каналу проданої торгашам правди й створити нове ЗМІ має бути підтримане громадянами України, якщо вони справді хочуть жити в незалежній державі. До того ж, маємо після такої події дізнатися, чи ж знайдеться у нас в сьогоднішній Україні бодай із десяток справді патріотично налаштованих багатих українців, які б підтримали не тільки цю групу талановитих і діяльних українських журналістів, що пішла в ТВІ, а й інших, які ще не перевелися в регіонах.  Бо коли помре слово, то помре «слава і воля». Тому залишається дуже актуальним і сьогодні Шевченків ЗАПОВІТ: «… кайдани порвіте і вражою злою кров’ю волю окропіте!..»


Категорія: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Переглядів: 543 | Додав: carbil2502 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: