Форма входу

Категорії розділу

ПАРОДІЯ [7]
СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ [74]
Статті автора з 1 вересня 2009 року

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування

Націоналізм як державна політика
Всього відповідей: 20

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ


П`ятниця, 19.04.2024, 03:35
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

ПРОМІНЬ ПОШУКУ

Головна » 2011 » Квітень » 14 » На вулиці ПУШКІНА правлять бал терористи?
10:27
На вулиці ПУШКІНА правлять бал терористи?

Так сталося, що 2005-го року мешканців однопідїздного  будинку №1, що по вулиці ПУШКІНА міста Кривого Рогу, опитували (як пізніше виявилося, - приблизно третини квартир), чи згодні вони на те, аби до будинку прибудували приміщення одноповерхового продовольчого магазину.  Чому ж ні? – Згодилися. Та їхньому  здивуванню (і не тільки йому) не було меж, коли 2006-го року тут реально «вималювалося» не приміщення обіцяного магазину, а ціле кафе, приміщення для аптеки «Фалбі», а на «додаток» - ще й зал для комп’ютерних ігор. Як вдалося пізніше з’ясувати, прибудовували не лише збоку, але і в глибину, і були там не тільки віртуальні «комп’ютерні ігри», а й реальні гральні автомати. Так, бо всупереч обіцянкам, тут, біля першої крупнопанельної дев’ятиповерхівки Кривого Рогу, спорудженої 1970-го року на честь 100-річчя від дня народження Володимира ЛЕНІНА, влаштували ще й «підвальчик», а якщо бути точнішим, - то величезний підвал об’ємом понад 600 кубометрів!..

Що цікаво, так це реальний (а не віртуальний) режим функціонування того кафе під назвою «Джеронімо». Відповідно до вимог законодавства України, воно мало працювати до 22-ї години, відповідно до дозволу Центрально-міської районної у місті ради – до 23-ї, а за спостереженнями мешканців будинку – фактично цілодобово, що завдавало неабияких клопотів тим мешканцям. Особливо - через те, що з приміщення (колишньої?) квартири №3 цього будинку, що на першому поверсі, дуже часто вночі доносилися численні стуки-грюки (як пояснювали, то розрубували м'ясо різних тварин з метою приготування страв для відвідувачів кафе). Але, як виявилося, це були ще далеко не всі «прелести жизни», бо реально утримувачі бізнесу та ті представники влади, які їм виставляють, так би мовити, рамки розбещеності й нахабства, вирішили невпинно просуватися ще далі, аби диктувати мешканцям будинку ті правила, які подобаються саме їм, а не реальним господарям своїх квартир.

Так, бо влітку 2010-го року тут повісили «тимчасовий» кабель з електродротом (замість прихованої проводки, що була згідно проекту будинку), який кожного дня (уже незабаром з того часу рік спливе) являє собою можливу загрозу для життя мешканців будинку, а в березні нинішнього будинок оперезали ще й іншим кабелем з електропроводом, не спитавши на це жодного дозволу у тих людей, які тут проживають. «Хто ви такі без ОСББ? – недбало-зверхньо кинула у відповідь на обурення приблизно десятка мешканців квартир головний інженер ЖЕО №20 Лариса РУДНІК 23 березня, - от обєднаєтеся в юридичну особу, тоді й будете вимагати, а поки що приймаємо рішення ми».

Не зайвим при цьому буде додати, що в будинку (і в окремих його квартирах, і на стінах сходової клітини) багато тріщин, що з лоджій то там, то тут стирчить гола арматура й сиплеться на голови людей не штукатурка, а колись міцний розчин з бетону. Люди про це все ще пишуть у різні інстанції, вимагають конкретних дій, але у відповідь отримують тільки відписки і таке стабільно зверхнє ставлення до них з боку влади, яке можна порівняти хіба що з образом всесильного полоза-удава, котрий із посмішкою на своїх жирних губах спостерігає за метушнею «підлеглих кроликів», бо впевнений: все одно буде так, як він схоче. Тобто, все це дуже схоже на нагнітання страху й пригніченості з метою викликати жах і залишити думки не те що про спротив, а навіть про мінімальну надію якось  захиститися від цього запеклого наступу на їхні інтереси. А це вже є елементами терору.

Становище мешканців 36-ти квартир будинку можна назвати вкрай поганим і майже безперспективним ще й з тієї причини, що в Кривому Розі таке поняття, як «свобода слова» і «демократія» - речі суто умовні й декларативні, бо насправді тут лише одна-дві газети на все 700-тисячне місто реально виступають на захист прав людини, а всі інші – в ролі такої собі розширеної піар-служби місцевої влади. Кілька матеріалів про цей будинок опублікувала на своїх сторінках лише місцева газета «Промінь Просвіти». Зокрема, - кореспонденцію «Чи дограється влада Кривого Рогу до катастрофи біля «Джеронімо»?» в червні минулого року та ще один допис (в лютому вже нинішнього року) під заголовком «Тиха війна», службова недбалість чи просто безлад по-криворізькому?». Після цього редакція звернулася з інформаційним запитом до міського голови Юрія ВІЛКУЛА. В ньому було два запитання:

1. «Яких заходів протягом 2010-2011 років ужито, аби забезпечити безпечне життя громадян, що мешкають у дев’ятиповерховому будинку №1 на вулиці ПУШКІНА і які в цьому відношенні були здійснені конкретні роботи?».

2. «Які обсяги робіт (і які саме) виконано з тією метою, аби прибудинкова територія вищеназваного будинку, що на вулиці ПУШКІНА, була в такому стані, щоб унеможливити погіршення умов життя мешканців цього будинку й забезпечити проведення захисних і рятувальних робіт у випадку можливої аварії?».

Однак у відповідь на звернення не було помітно жодних реальних дій, а надійшла звичайна відписка (причому – не від міського голови, а від голови районної у місті ради І.П.САЛТОВСЬКОЇ). І окремі формулювання з тієї так званої відповіді на інформаційний запит взагалі скидаються більше на те, що чиновник просто не розуміє, про що пише. Ось цитата звідти для прикладу: «По суті інформаційного запиту повідомляю, що теперішній технічний стан житлового будинку №1 на вул. ПУШКІНА задовільний та не пов'язаний з вбудованими у перший поверх будинку об’єктами бізнесу, а виник унаслідок його тривалої експлуатації». І взагалі, про які  таємничі об’єкти бізнесу (бо вони не названі) йде мова? Природу такого роду відповідей можна пояснити лише одним: пудрять мізки й плодять відписки. А тим часом будинок руйнується й буде руйнуватися до тих пір, поки хтось згори не скомандує, щоб мешканці відселялися в інше місце («бо жити в ньому стало небезпечно!..»), а тому будинок будуть ремонтувати.

 Це я - до того, що робиться згори все, аби мешканці будинку під тиском таких настійливих дій зрозуміли: протистояти справжній силі – марна справа, а тому: «мовчіть і покірно виконуйте наші команди».  – Саме через це про капітальний ремонт (хоч будинку вже – 41 рік) і мови не ведуть, а тим часом уже більшу половину прибудинкової території (в порушення всіх норм і правил!) «відтяпали» для функціонування бізнес-структур. І навіть більше того: зміцнюється впевненість у тому, що все це разом має відношення до величезних коштів, які невідомо куди розходяться. Для ілюстрації такої впевненості – хоча б один факт із відповіді головного інженера КП «ЖЕО №20» Лариси РУДНІК «мешканцям житлового будинку №1 по вул. ПУШКІНА»: «Власник квартири аптека «Фалбі» виведена з житлового приміщення. Квартира №3 з житлового приміщення в нежитлове не виведена». Тобто (якщо перекласти написане на загальнозрозумілі терміни), виходить, що до цього часу квартира №3 не виведена з житлового фонду. І тоді дуже цікаво, плата за комунальні послуги береться як з господаря квартири, де мешкають двоє-троє людей, чи – з власника кафе, послугами якого щодня користуються десятки й десятки його відвідувачів (до речі, в приміщенні квартири №3 розміщені деякі виробничі потужності)? – Різниця навіть за чотири з лишком роки (якщо навіть тільки по кількості користувачів послуг рахувати) виходить вражаюча… Чи, можливо, головний інженер помиляється, бо за інформацією з інших документів виходить, що квартира №3 все-таки виведена з житлового фонду? Чимало виникає й інших запитань. Але про них – пізніше, бо спочатку необхідно отримати повноцінні відповіді на інформаційний запит газети, а також - про те, які саме квартири цього будинку виведені з житлового фонду і чому ті органи, які давали дозвіл на будівництво кафе, приміщення аптеки та залу комп’ютерних ігор у прибудові до будинку №1 на вулиці ПУШКІНА, не попередили про таке будівництво мешканців квартир? Бо скидається на те, що тут не про права людей турбуються, а правлять бал якісь всесильні терористи, які сіють страх і намагаються нав’язати свої правила життя-існування. Рабського?
Категорія: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Переглядів: 784 | Додав: carbil | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: