Форма входу

Категорії розділу

ПАРОДІЯ [7]
СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ [74]
Статті автора з 1 вересня 2009 року

Пошук

Календар

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування

Націоналізм як державна політика
Всього відповідей: 20

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ


Вівторок, 16.04.2024, 10:06
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

ПРОМІНЬ ПОШУКУ

Головна » 2010 » Червень » 8 » ХАМелеони in UA. Перед світанком
15:51
ХАМелеони in UA. Перед світанком

Влада в суспільстві вільних людей непомітна. На цьому стоїть сьогоднішня Європа.  Щоправда, продемонструвала також свою непомітність протягом першої «стоденки» правління і нова влада України. Але  – тільки на тлі «древа Кремля», де вона виглядає покірним і догідливим  слугою-плазуном: хамелеоном.  Стосовно ж українського народу вона поводиться відверто по-хамському: так, ніби має справу із чужинцями-туземцями якоїсь іншомовної країни. Тому цю владу можна прямо так і називати: ХАМелеони in UA.

Ми ж  то бачимо, що відбувається розпродаж України, так би мовити, наліво й направо: як на матеріально-технічному, так і на гуманітарно-ідеологічному рівнях. Хочете збагачений уран? - Беріть. Вам треба військова база на цій території ще на чверть століття? – Будь ласка. Хочете переписати підручники, де герої національно-визвольної боротьби за незалежність України були б непомітними? – Так це запросто. Вам набридла українська мова? – Без проблем: будемо  викорінювати її, для початку, в  Криму. Стромляють палки в колеса бізнес-державної машини правозахисники? – Добре, тоді ми зачистимо громадські ради, які проводили моніторинг діяльності державних органів…

Дуже швидко, можна сказати, блискавично нова влада, порушуючи українське  законодавство,  розставляє всюди свої кадри і не бере до уваги ні слабкий голос парламентської  опозиції, ні тим більше – громадських організацій. І що тут поробиш, коли  сьогоднішній ніби гарант Конституції  України Віктор ЯНУКОВИЧ на очах у  всієї Європи і світу відверто порушує Закон  України про голодомор 1932-1933 років, який Верховною Радою визнано геноцидом проти українського народу, а потім – міжнародне законодавство і Конституцію України під час підписання харківських угод щодо перебування Чорноморського Флоту РФ на території України? Що поробиш, коли Конституційний суд (остання надія народу на правосуддя)  своїми діями відкрив шлях Партії регіонів  до узурпації влади в Україні?  І що, врешті, залишається думати про моральність цієї влади, коли  «тушка»  за «тушкою»  у Верховній Раді складається  розбещений хабарами звір-моноліт агресивного беззаконня, який на очах у  всієї Європи і світу буде  ґвалтувати спочатку Конституцію, а потім – і всю Україну в разі сформування  «тушкованої» конституційної більшості?

 Так, і в мене немає жодних сумнівів, що всі подальші дії будуть такими ж блискавичними, як перед цим (наприклад, Верховна рада всього за  8 хвилин ратифікувала і харківську угоду, і бюджет країни). То що, незабаром у нас відбудуться  такі зміни, що сусідня Росія стане для нас чи не взірцем свободи і демократії?

Можна припустити, що саме так все і буде, якщо й надалі широкі верстви українського суспільства виступатимуть в ролі такого собі семінариста на канікулах Хоми БРУТА із незабутньої повісті «Вій» Миколи ГОГОЛЯ. Тобто, якщо на ґрунті страху перед невідомим воно (суспільство)  занурюватиме себе  в  світ ілюзій, аби втекти від  жорстких реалій життя  (і це  не обов’язково може бути  внаслідок надмірного вживання алкоголю, як це робив Хома; адже цілком достатньо й бездіяльного багатогодинного сидіння перед телевізором, перед  монітором комп’ютера для розваг, відверте дистанціювання  себе від політики і т. ін.), воно  таки стане жертвою темних провладних  сил, як це сталося в повісті з Хомою. І хто читав, той швидко  знайде серед сьогоднішньої псевдоеліти   відповідники  і образу Вія, і  -  відьми та й іншим персонажам.

  Головне ж – якраз у тому, що український  народ в образі Хоми проти влади  ХАМелеонів нічого не зможе вдіяти. Щоб вистояти, він мусить  подолати свій страх і з вірою в серці - обов’язково дослухатися до слів іншого видатного класика: Тараса ШЕВЧЕНКА,  які закарбовані в його «Заповіті».  А без віри ніхто і ніщо його не захистить. Не допоможе в цьому ні Європа, ні Америка.  Тільки густішатиме пітьма і все більше страху наганятиме: «якщо не продамо наші розробки в авіабудуванні, то  не вистачить коштів на виплату боргів…», «якщо не продамо газово-транспортну  магістраль, то не вистачить коштів на пенсії та стипендії…»,  «якщо не ввести в країні надзвичайний стан, то вона опиниться в обіймах анархії…», «якщо дозволити брехунам від журналістики баламутити український народ, то держава втратить незалежність..»… Перелік можливих страхів у формі навязуваного вибору без вибору  можна продовжувати…

Але не піддавайтесь їм, не продавайте віру свою у світле майбутнє України за довіру маніпуляторам. Пам’ятайте: найгустіша темрява – саме перед світанком. Тому будьте діяльними, перечитайте ШЕВЧЕНКА і дійте. Бо на просте очікування вже часу не залишилось. Вас тоді просто здолає страх: як семінариста Хому БРУТА. І тоді настане реальність тоталітаризму, яку менше століття тому запровадив у одній  величезній країні  інший семінарист. Його звали Йосип СТАЛІН. 

                                           

Категорія: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Переглядів: 961 | Додав: carbil | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: