Форма входу

Категорії розділу

ПАРОДІЯ [7]
СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ [74]
Статті автора з 1 вересня 2009 року

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Наше опитування

Націоналізм як державна політика
Всього відповідей: 20

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ


Вівторок, 23.04.2024, 08:09
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

ПРОМІНЬ ПОШУКУ

Головна » 2013 » Грудень » 31 » «Червоний гірник» фарисейський
16:43
«Червоний гірник» фарисейський

Навіщо криворіжцям неПРавдива влада?

Кожен із наших читачів (якщо навіть нашвидку перегляне наступні абзаци цього матеріалу) одразу зрозуміє, де є неправда і хто має відповідати за поширення інформації, яка не відповідає дійсності, а тому, можливо, так само швидко погодиться з тими висновками, які зроблю наприкінці всього викладеного.

Спочатку ж процитую уривок з відповіді секретаря Криворізької міської ради пана Сергія МАЛЯРЕНКА (на світлині – стор. 3 цього документу) на мої вимоги, котрі я вручив представникам міськради 27 листопада цього року під час протестної акції на Криворізькому ЄВРОМАЙДАНІ. У пункті 3-му цих вимог, посеред іншого, говорилося про те, що слід «розглянути найближчим часом на сесії Криворізької міської ради питання про те, що в рік 200-річчя від дня народження Т.Г.ШЕВЧЕНКА величезне українське місто (за площею – друге в Україні, а за довжиною – третє в світі) може залишитися взагалі без україномовних газет». Відповідаючи на нього, п. МАЛЯРЕНКО зазначив: «На п. 3 щодо україномовних газет у місті повідомляємо, що у Кривому Розі видається українською мовою Криворізька міська комунальна газета «Червоний гірник», на шпальтах якої розміщується інформація про важливі події, що відбуваються в місті».

Однак у тій же газеті «Червоний гірник» (зокрема, - в числі від 26 листопада цього року) в матеріалі під назвою «Городской турнир школьных эрудитов», йдеться і про таке: «С открытием городского чемпионата ребят и их педагогов  поздравил первый заместитель председателя Криворожской городской организации Партии регионов Сергей МАЛЯРЕНКО».

В числі ж від 3 грудня на 2-й сторінці стоїть інформація під таким заголовком: «Александр ВИЛКУЛ: «Подписание Ассоциации состоится с учетом национальных интересов Украины».

В числі від 17 грудня – «Александр ВИЛКУЛ: «Украинцам как никогда нужны общие победы», а нижче: «Константин ПАВЛОВ: «Сегодня крайне важно заниматься не популизмом на Майдане, а решать насущные проблемы своих регионов».

На цілий розворот (12-13 стор.) в числі від 7 листопада «розляглося» інтерв’ю того ж таки лідера місцевих «регіоналів» Костянтина ПАВЛОВА (рубрика – «Трибуна депутата») під заголовком: «Костянтин ПАВЛОВ: «Главное – приносить пользу землякам, родному Кривбассу, Днепропетровщине и Украине».

Тобто,  два керівники і один заступник організацій  Партії регіонів міста й області фактично протягом лише одного місяця недвозначно продемонстрували, україномовна ця газета чи ні. Після цього вже абсолютно  не дивує і присутність на першій сторінці газети від 12 листопада замітки, де російською мовою говориться про те, що «Криворожское еврейское общество» запрошує бажаючих взяти участь у конкурсі «Еврейская жизнь на Криворожье вчера и сегодня». -  Ніби ми й досі  живемо «в советской стране во главе с отцом народов», а не в незалежній Україні. І такі приклади можна продовжувати і продовжувати...

Ось тепер я і пропоную поміркувати нашим читачам над запитанням, чи можна довіряти місцевій владі у Кривому Розі хоча б на один відсоток щодо того, ніби вона служить місцевій громаді (а не нависає насправді над нею зі всіма своїми посадами!), якщо цілий секретар міськради (котрий, до того ж, є заступником голови в місцевому осередку правлячої партії!) ГОВОРИТЬ НЕПРАВДУ ПРО ОЧЕВИДНЕ, ПРО ТЕ, ЩО ПЕРЕВІРИТИ МОЖНА ДУЖЕ ЛЕГКО? Адже  після такої відповіді можна припускати можливість просто скажених махінацій з величезними коштами, які виділяються на ремонт доріг, на інші ремонти і на все-все. Бо то вже – далеко не очевидне і проконтролювати правдивість тих витрат дуже важко.

А мене після цього не дивують і інші відповіді на мої девять  вимог, про які я писав тут із самого початку. В тому числі – і на п’яту, де йшла мова про таке: «Припинити практику вибіркового інформування криворіжців про хід пленарних засідань міської ради у новинах з використанням муніципальної ТРК «Рудана», а демонструвати такі засідання повністю і в прямому ефірі, забезпечивши таким чином хоча б у цьому важливому моменті  відкритість у роботі народних обранців». Бо то була звичайна відписка, у котрій, фігурально кажучи, від мене відмахнулися, неначе від комахи якоїсь: «На п. 5 щодо демонстрування в прямому ефірі пленарних засідань міської ради в ефірі комунального підприємства телерадіокомпанії «Рудана» повідомляємо, що місто не має для цього ні фінансової, ні технічної можливості». Але як іноді важко буває пробитися (навіть із посвідченням редактора газети!) на ті пленарні засідання через кордони так званих правоохоронців! Як важко буває «встромитися» зі своїми запитаннями до міського голови на прес-конференції після сесії посеред запитань «приручених і підгодованих» із числа тих, які служать цим неПРавдивим!..

Категорія: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Переглядів: 611 | Додав: carbil2502 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: