Форма входу

Категорії розділу

ПАРОДІЯ [7]
СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ [74]
Статті автора з 1 вересня 2009 року

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування

Націоналізм як державна політика
Всього відповідей: 20

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ


П`ятниця, 29.03.2024, 11:25
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

ПРОМІНЬ ПОШУКУ

Головна » 2013 » Серпень » 13 » «Червоний гірник» фарисейський
14:52
«Червоний гірник» фарисейський

«…Настало лето, - Спасибо партии (и ВИЛКУЛАМ?) за это!..»

Очам своїм  не вірю, але це сталося: вищеназвана рубрика уже стала в нашій газеті традиційною. Хоча, якщо поміркувати, так воно й мало бути. Бо, мабуть, тим, що в кабінетах редакції газети «Червоний гірник» сидять, глибоко начхати, як там їхню «поважну» і «заслужену» газету називатимуть «разниє  всякіє газєтьонкі»», оскільки для них, швидше за все, найголовніше, аби гроші платили і влада схвально ставилася до їхньої, так би мовити, творчості. Але я ніяк не можу зрозуміти, як це газета може затято називати себе загальноміською, заснованою Криворізькою міською радою, а сама на своїх сторінках тим часом (майже виключно) займається піаром лише однієї партії? Хтось мені може  підказати, на базі якого такого закону із чинних  сьогодні у незалежній Україні можливе подібне неподобство?

А це ж не вигадка. Хто не вірить і у кого вистачить терпіння хоча б погортати її сторінки та  вчитатися в деякі з тих нудно-одноманітно написаних текстів, сам зможе в цьому переконатися.

Для прикладу візьмемо підшивку за червень цього року. І перше ж число газети за названий місяць (тільки-но ми його розгорнемо) підтвердить мої слова: на кожній із перших чотирьох сторінок бачимо піар Партії регіонів, її керівників і депутатів. На першій – у матеріалі під заголовком «Майстер-клас для народного депутата» на тлі майстрів Петриківського розпису – печально відомого для українців (бо він є одним із авторів антиукраїнського за суттю своєю законодавства про мови) Вадима КОЛЕСНІЧЕНКА.  На другій – (під рубрикою «Перемога») в матеріалі під заголовком «Олександр ВІЛКУЛ  привітав кандидата від Партії регіонів Оксану ГОЛОЛОБОВУ з перемогою на виборах» - самого ВІЛКУЛА і новообраної депутатки. На третій    (в матеріалі «Літо починається зі свята») - відомого депутата від Партії регіонів В’ячеслава ЗАДОРОЖНОГО. Але не тільки його. Бо в тексті є ще ось така фраза: «…ініціатором впровадження «Системи супроводження і допомоги дітям, які потребують особливої уваги», був тодішній голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації Партії регіонів Олександр ВІЛКУЛ». А на четвертій (у матеріалі під рубрикою «Кінець навчального року») йде мова про те, як «регіонали» привітали учнів: «На святі останнього дзвоника в усіх школах, ліцеях, гімназіях Кривого Рогу з приємною вітальною місією побували  депутати місцевих рад – представники Криворізької міської Партії регіонів. Вони вручили подарунки кращим учням».

В наступному числі «ЧГ» (43-му за цей рік) – знову піар для Олександра ВІЛКУЛА (аж у двох матеріалах). Та не тільки. Бо згадується ще один (в матеріалі Мотрони ПАНОВОЇ  «Хай стелиться доля щаслива» під рубрикою «Майбутня еліта держави»): «У церемонії вручення золотих та срібних медалей кращим з кращих випускникам шкіл взяв участь народний депутат України від Партії регіонів Костянтин ПАВЛОВ. А на 10-й сторінці цього числа  – знову традиційний піар для Олександра ВІЛКУЛА, де, зокрема, говориться: «1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, Дніпропетровська обласна організація Партії регіонів під керівництвом Олександра ВІЛКУЛА організувала для дітей святкову програму…».

Приблизно так само – і в інших числах. Тільки буває,  що більше пишуть «про діяння-виступи» Юрія ВІЛКУЛА, який нині є міським головою, а про Олександра ВІЛКУЛА (його сина) – тоді менше (це, наприклад, характерно для 46-го числа газети за 2013-й рік). І з цього приводу згадуються поетичні  рядки, які, так би мовити, в сатиричному пориві критикували-підносили до небес тогочасну «руководящую и направляющую роль КПСС» у Радянському Союзі: «Прошла зима, настало лето, –
Спасибо партии за это!..».

Те ж саме можна віднести й до сьогоднішнього фактично тотального прославляння ролі «ПР». Різниця полягає тільки в тому, що в чинній Конституції України про керівну й спрямовуючу роль Партії регіонів і рядка немає. А ще – чи не менше від цієї партії  славлять сьогочасних керівників сімейства ВІЛКУЛІВ (Юрія-батька і Олександа-сина). З цієї причини – відповідний заголовок до цього мого коротенького огляду, який цілком спирається на факти публікацій у газеті «Червоний гірник». І найбільше таких піар-матеріалів останнім часом належить людині, яка підписується Андрієм МІХЕЙЧЕНКОМ. І ще є одна дуже важлива, на мій погляд. річ. Чомусь одна фінансова група (чи велика група підприємств гірничо-металургійного комплексу) в «ЧГ» останнім часом пишеться без лапок і російською: Метинвест. Чого б це раптом?

Тому-то з цієї причини та вище перелічених просто смішним і безпомічним виглядає у названій газеті навіть заголовок (я вже не кажу про зміст) матеріалу: «Преса незалежна, її влада – безмежна» (розміщений на 4-й сторінці  в числі 45-му за цей рік).

                                                                                      Іван  БІЛОХРЕСТ.

 


Категорія: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Переглядів: 839 | Додав: carbil2502 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 jumo  
0
чудікі, зокрема людина, що підписується Іваном Білохрестом! Людину, "яка підписується Андрієм МІХЕЙЧЕНКОМ", справді звати Андрієм Міхейченком.

Хоча по суті все майже правильно пишете, але ваші пошуки підступу навіть там, де його нема, трошки смішать. Але вам, мабуть, це не так вже і принципово ;)

Ім`я *:
Email *:
Код *: