Форма входу

Категорії розділу

ПАРОДІЯ [7]
СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ [74]
Статті автора з 1 вересня 2009 року

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наше опитування

Націоналізм як державна політика
Всього відповідей: 20

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ


П`ятниця, 29.03.2024, 01:39
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

ПРОМІНЬ ПОШУКУ

Головна » Архів матеріалів

(Есей  на випередження)

Ще б’ється серце України. Бо сильні духом, мужні і сміливі люди, з Богом у серці, наповненим незламною вірою у велике майбутнє України-неньки, боронять її від ворогів на фронті і в тилу. А що буде,  коли силу  почнуть набирати несамостійно мислячі пристосуванці, які «хотят міра прєждє всєво» (а не перемоги над ворогом у тилу і на фронті)? Адже властивість мімікрувати (змінюватися під оточення, таким чином маскуючись, аби не стати здобиччю для ворогів) має відношення не тільки до тваринного світу, а й до людського теж.  І то чудово, коли така мімікрія-зміна є лише зовнішнім атрибутом, аби здобути перемогу  над ворогом  і стає, наприклад,  дуже корисною для розвідників, для спецслужбовців чи для інших груп людей такого ж штибу.  А коли – внутрішньо,  з причини відсутності твердих переконань (бо тоді  людина спирається  на особист ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 525 | Добавил: carbil2502 | Дата: 20.10.2015 | Комментарии (0)


Вже після зустрічі в Кривому Розі із всесвітньовідомим правозахисником Євгеном ЗАХАРОВИМ, яка трапилася на прохідній до військової прокуратури Криворізького гарнізону, і після судового засідання, яке тривало того ж дня аж до пізнього вечора, та навіть пізніше: після того, коли за два дні на профілі Facebook пана ЗАХАРОВА побачив дещо обнадійливу інформацію, - я вирішив знову звернутися до книги нашої геніальної письменниці Ліни КОСТЕНКО «Записки українського самашедшого». І в черговий раз мене вразили своєю точністю і правдивістю її оцінки, хоча минулі кілька років за своєю переворотністю, здавалось би, мали б відчутно вплинути на суспільство. І вплинули. Але, як на мене, - не відчутно, і – далеко не всюди однаково. Ось, наприкдад, ці думки, з д ... Читати далі »

Просмотров: 447 | Добавил: carbil2502 | Дата: 22.09.2015 | Комментарии (0)

Громадські слухання щодо оцінки землі і встановлення розміру земельного податку в приміщенні Народного дому в Кривому Розі на початку червня проходило без особливих новацій. Бо після того, як вони завершились, особливих радощів серед криворіжців, які там були, не відчувалося. Зокрема, Леонід БАГАШВІЛІ, член правління Криворізької громадської організації «Справедлива позиція» висловився так:

 

«Я прийшов сюди не як підприємець, не як особа, зацікавлена в оцінці землі на свою користь, а як звичайний громадянин, якого цікавить справедливість. В оцінці землі, - в тому числі. Я побачив тут досить типовий підхід. Бо де б я не бував (а я бував і в судах, і на громадських слуханнях, і на зустрічах з представниками районної і міської влади…) і про що б ми не запитували, відповіді йшли саме в такому руслі. Якщо їх систематизувати, то вони такі: не давати конкретної відповіді, не називати цифри, не називати дати, посилатися на численні закони й під ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 478 | Добавил: carbil2502 | Дата: 18.06.2015 | Комментарии (0)

Ми хочемо жити у країні вільних людей, де права кожного надійно захищені законом, а державні органи надійно дбають про такий захист. Але щоб таке сталося, ми, громадяни України, самі повинні про це діяльно подбати, довести своїми вчинками, що ми – справді громадяни, а не стадо рабськи покірних вищестоящому начальству одиниць населення, для яких найважливішим є лише одне: аби воно справно їм гроші платило. Бо суспільство вільних людей складається з громад, а громади – з вільних громадян, які дбають про захист своїх прав. Тож пропонуємо матеріали про це під нашою новою рубрикою і просимо діяльно долучитися до її наповнення цікавими матеріалами. Сьогодні подаємо перший.

ВОЛЯ і сваволя, або Україна – не для рабів і рабовласників

1.ПРО ТРИЗУБ І ПРЕМІЮ

Так трапилося, що саме в день верстки числа газети, із цим матеріалом, 7 квітня 2015 року, його герой ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 482 | Добавил: carbil2502 | Дата: 13.04.2015 | Комментарии (0)

Куди прямує театр

«Кривбасса-Барабаса»?

Складно відповісти на запитання, вміщене в заголовку. Легше отримати відповідь навіть на інше: «Чому міськрада так довго не хотіла голосувати за те, що Росія сьогодні – агресор по відношенню до України і чому вона, врешті, за те проголосувала, але з численними «якщо»?». Бо тут відповідь лежить на поверхні: не могли вчорашні «регіонали» й комуністи, які чимало років поспіль служили ЯНУКОВИЧУ «сотоварищи», добровільно, без натиску людей, так би мовити, плюнути в обличчя йому, який знайшов прихисток від всенародного гніву саме в Росії і який разом зі своєю клікою перед цим зробив проросійськими і СБУ, і керівницт ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 613 | Добавил: carbil2502 | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

ОСТАННІМ часом все частіше у пресі і з різних трибун висловлюється бажання якомога швидше встановити мир і припинити війну, а ті, що виступають, затято повторюють, як мантру, як якесь заклинання, слова про те, що «поганий МИР краще хорошої війни». Однак вони, ті, що на тому наполягають, спекулюють цим високим поняттям, протиставляючи його ескалації убивств. Адже український народ, який більше року тому вийшов на Майдан і здійснив Революцію Гідності, боровся тоді і продовжує боротися сьогодні проти бездуховної орди. Бо саме вона, орда, влада бездуховності, яка хотіла забрати в українців свободу, спочатку виступала в Україні у вигляді диктатури злочинців і невігласів, а потім – у вигляді агресії з території Росії, аби зробити українців слухняними і мовчазними рабами завойовників. І 22 січня в цій боротьбі – як річниця прояву хижого обличчя нашого ворога-ординця, який тоді почав народ не просто бити, а відверто вбивати. Його першою жертвою став майданівець Сергі ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 440 | Добавил: carbil2502 | Дата: 02.02.2015 | Комментарии (0)

(Роздуми  на полі війни у мовно-інформаційному просторі)

Україна  розплачується сьогодні життями і здоров’ям тисяч  українців  за  зверхнє й зневажливе ставлення  з  боку влади до потреб  громадян, яким та повинна була служити, а не командувати ними. Бо для того, щоб служити, треба мати якісну інформацію про їхнє життя, треба уважно дослухатися до того, про що (вже надриваючи свої серця)  кричать і чого вимагають громадяни України. Та, на превеликий жаль,  не почули в столиці  ні Крим, ні Донбас. І через це (як звикли ми вже повторювати вслід за одним  з наших президентів) «маємо те, що маємо». А маємо ми неоголошену війну з боку давно відомого нам агресора, втрату Криму із подальшою загрозою  для України взагалі втратити свою політичну незалежність.

Багато разів і з різних приводів і особисто я, і інші  активісти громадянського суспільства, що все ще діє «і ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 524 | Добавил: carbil2502 | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

Упав з високого постаменту в ніч на перше жовтня пам’ятник Володимиру ЛЕНІНУ, творцю тепер уже колишньої «імперії зла», Радянського Союзу, прямо на вулиці його імені в Кривому Розі. Упав не з власної волі пам’ятник тому, що заклав її підвалини ще 30 грудня 1922 року, причому - на її ж руїнах, які ще й до цього часу залишаються панівними на території, України, проголошеної незалежною більше двадцяти трьох років тому.

Так, це руїни, бо в країні й досі господарює «совок», а не ми, вільні українці, «у своїй сторонці». Тим часом «наші воріженьки», надпотужно озброєні, вже окупували частину України, а ще частину наводнили терористами, бандитами й регулярними військами агресора із сьогочасної Московії. З тієї Московії, яка нарешті зняла свою маску так званого «старшого брата» - і ми побачили підземне гидомерне потворище Вія, що руками своїх сьогочасних виконавців розв’язало війну проти нас. Розв’яза ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 498 | Добавил: carbil2502 | Дата: 22.10.2014 | Комментарии (0)

Невидимі автори” і “прозора”

брехня про народних депутатів

Липень цього року на сторінках газети «Червоний гірник» вчергове показав, що реально ніяка вона не загальноміська, а більше послуговується тим, аби створити місцевим правителям образ турботливих господарів, які дбають про Українську державу. Однак і ці завдання тамтешні «фахівці» не завжди виконують, бо час від часу в реальність проривається зовсім інше, яке примушує замислитись над тим, а чи потрібна взагалі газета в такому вигляді у нашому українському місті?

Я вже не кажу, про те, що там мають з’явитися живі погляди різних авторів на те, що в Кривому Розі насправді діється і з якими проблемами ми щодня стикаємося. Або – критика дій місцевої влади, яка зазвичай дивиться на криворіжців з висоти своїх посад і затишних кабінетів…

... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 650 | Добавил: carbil2502 | Дата: 14.08.2014 | Комментарии (0)

(Есей зі світлиною)

Місто пульсує розмаїттям бажань його жителів, яких – сотні тисяч, і у кожного – свої проблеми і здобутки. Вкинуті долею на арену життєвих випробувань, далеко не всі вони розуміють, що кожному треба мислити самостійно, а не бездумно слідувати наказам свого начальства на роботі чи життєвим настановам більш багатих і успішних родичів, сусідів чи то просто знайомих. І якраз біда в тому, що вони звикли коритися вищестоящим і дослухатися до порад успішних, бо «так - легше: не треба відповідати за свої рішення», а тому – «нехай у начальства за те голова болить», та й взагалі «краще не висовуватися, щоб зберегтися». І ось такий «гвинтик-виконавець» ще з часів радянського минулого густо заполонив простори цехів, шахт і всіляких закладів та організацій на всю свою довжину третього за протяжністю міста у світі, яке залишило далеко позаду за цим &l ... Читати далі »

Категория: СТАТТІ СЬОГОЧАСНІ | Просмотров: 563 | Добавил: carbil2502 | Дата: 01.08.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 9 10 »